Prima pagină
Program de formare:


Documentaţii de urbanism pentru zone construite protejate

Perioada:

16-21 septembrie 2012 (5 zile)

Locaţia:

Hotel Miraj, Poiana Braşov

Tarif de cazare:

1200 lei - 5 nopţi loc în cameră single
975 lei - 5 nopţi în cameră dublă

Taxa de participare:

700 lei

Inscrierea:

Înscrierea se va face cu o săptămână înainte de data de începere a programului de formare. Fişa de înscriere se trimite la ANFP, în atenţia domnului Toma Frăsie, Tel: +40374112782; int. 14041, fax 021.315.95.33, e-mail: toma.frasie@anfp.gov.ro.

Introducere:

Pentru o lungă perioadă de timp, în România, patrimoniul cultural naţional a fost supus unui regim de exploatare distorsionat şi neadecvat, pornind de la degradare, neglijare, până la distrugere totală. În acest context este nevoie de acordarea unei atenţii programate şi fundamentate acţiunilor de conservare şi protejare a acestor zone şi de intervenţii urbanistice coerente, care să vizeze primatul interesului cultural naţional şi local.

Obiective:

Programul urmăreşte, ca printr-un atelier de formare, cu precădere practic, să asigure transferul de cunoştinţe şi experienţe către cei cu responsabilităţi in domeniu. Astfel vor fi abordate elementele legate de conţinutul legislaţiei specifice, dar şi cerinţele specifice pentru elaborarea documentaţiilor de urbanism pentru zone construite protejate, cu accent pe aspectele teoretice, dar mai ales pe aspecte practice.

Tematica dezbătută:
  • Cadrul conţinut - introducere în conţinutul legislativ actual.
  • Delimitarea zonelor construite protejate, definiţii, concepte.
  • Relaţionarea planului urbanistic pentru zone construite protejate cu alte documentaţii de urbanism şi documente strategice.
  • Etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor de urbanism pentru zone construite protejate studii de caz.
  • Regulamentul local de urbanism, studii de caz.
Participanţi:

Cursul se adresează specialiştilor care lucrează în direcţiile, serviciile de urbanism din primării de municipiu, oraş şi comune, precum şi altor persoane interesate de problematica propusă.

Formatori:

d-na Dr. Arh. Simona Munteanu- este formator certificat CNFPA, membru al Consiliul Superior al Registrului Urbaniştilor din România, preşedinte al Asociaţiei Arhitecţilor Şefi de Municipii din România, având o experienţă îndelungată în funcţia de arhitect şef la Primăria Municipiului Ploieşti.

D-na arh. Cătălina Preda este formator şi consultant cu experienţă în domeniul planificării strategice şi al elaborării documentaţiilor de urbanism pentru zone protejate construite, având o experienţă vastă ca manager de proiecte internaţionale în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Detalii plată:

Plata taxei de participare se va face în contul IHS Romania SRL: RO43TREZ 7015 069X XX006798, deschis la Trezoreria sector 1, Bucureşti.

Plata serviciilor de cazare va fi achitată în contul SC Happy Turist Transport SRL (RO 14458297) - RO47TREZ7025069XXX005985, deschis la Trezoreria sectorului 2.

Persoana de contact:

Pentru informaţii despre programul de formare, locaţia şi plată, persoana de contact este Nicolae Ţarălungă, tel. 021 313 7475, mobil: 0723269096, e-mail: training@ihs-romania.ro

Fişa de înscriere:fisa-de-inscriere.doc [253K]

Programe de formare:

Urbanism şi amenajarea teritoriului pentru funcţia de arhitect şef

Documentaţii de urbanism pentru zone construite protejate

Forme de gestionare a documentaţiilor de urbanism şi amenajarea teritoriului

Competitivitate şi parteneriat teritorial în România şi alte state din Uniunea Europeană

Despre noi
Experiență
Arhiva

IHS Romania SRL | Nr.reg. J40/14697/1994 | CUI: RO6135554
str. Victor Eftimiu 5-7, sector 1, București, România | tel/fax: +4021-313-7475 | email: office@ihs-romania.ro